maanantai 24. marraskuuta 2014

Irti sokerista!

Kun viime aikoina (työttömänä ollessani) päiviini on kuulunut lähinnä työhakemusten kirjoittamista, urheilua sekä kodin siivoilua ja sisustamista, päätin aloittaa omaa terveyttäni edistävän projektin. Kaksi viikkoa sitten aloitin kahdeksan viikkoa kestävän Irti sokerista -kuurin (Sarah Wilsonin kirjan avulla). Tavoitteenani on päästä irti sokerikoukusta, johon olen vuosien saatossa joutunut. Ennen kuurin aloittamista minun teki lähes päivittäin mieli karkkia ja suklaata. Usein kaupasta tarttuikin mukaan karkkia tai jotakin muuta sokeriherkkua. Vaikka pitkäaikainen sokerin yliannostus ei välttämättä olekaan näkynyt kehossani, halusin alkaa syödä terveellisemmin. Elättelen myös toiveita, että sokerin vähentäminen parantaisi hedelmällisyyttä ja edesauttaisi seuraavan hoidon onnistumista.

Tähän mennessä sokerista irrouttautuminen on sujunut melko hyvin. Viikonloppuna tosin olisin halunnut syödä jotain oikein makeaa, kun viikonloppuherkutteluun on niin tottunut. Kauppareissut vaativat luonteenlujuutta, jotta kärryyn ei tule valittua karkkipusseja ja suklaalevyjä. Uskon kuitenkin, että kuurin päättyessä minulla ei tee enää edes mieli mitään äklömakeaa, vaan voin herkutella ilman sokeria. Sokerittomuuden vaikutuksia hedelmällisyyteen joudun odottelemaan vielä muutaman kuukauden ajan.

2 kommenttia:

 1. Hienoa! Sokerittomuudesta on ihan varmasti monenlaista iloa :) Ja kahdeksan viikon aikana tuo varmasti muuttuu tavaksi niin ettei sokeria enää haluakaan syödä. Itselläni makeanhimoon on auttanut se että aamulla syön proteiinipitoisen aamupalan ja hiilarit jätän kokonaan myöhemmäksi päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Yleensä pyrin aamupalalla syömään kananmunaa tai muuta proteiinipitoista, mutta usein lautaselle päätyykin puuroa.
   Uskon itsekin, että sokerittomuus muuttuu kuurin jälkeen tavaksi ja tottumukseksi. :)

   Poista