tiistai 20. tammikuuta 2015

Kun optimismi vaihtuu jälleen pessimismiksi

Jälleen on takanapäin punktio eli munasolujen keräys, joka oli vähintäänkin yhtä kivulias toimenpide kuin viimeksikin. Kipulääkkeitä en saanut niin paljon, kuin olisin halunnut, koska verenpaineeni laski liian matalaksi. Joka tapauksessa punktion jälkeen meille kerrottiin, että munasoluja oli saatu kerättyä ihan hyvä määrä eli 11 kappaletta.

Mutta eipä se munasolujen määrä sitten ratkaissutkaan. Biologin mukaan munasoluista vain kuusi oli kypsiä ja niistä ainoastaan neljä hedelmöittyi. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin näistä neljästä hedelmöittyneestä vielä ainakin yksi karsiutuu pois eli ei jatka jakautumista. Minua pelottaa, että yksikään niistä ei enää jakaudu.

Alkionsiirron piti olla jatkoviljelyn jälkeen ylihuomenna, mutta huonon saaliin takia siirto tehdäänkin jo huomenna. Ilmeisesti näin pienillä munasolu- /alkiomäärillä ei kannata lähteä tekemään jatkoviljelyä. 

Lähdimme hoitoihin alunperin miehen alentuneen siittiömäärään vuoksi. Alan kuitenkin yhä enemmän uskoa, että myös minun munasarjoissani on jotakin vikaa. Kai tässä kohta täytyy alkaa miettiä muitakin vaihtoehtoja vanhemmuuteen, kun oman biologisen lapsen saaminen ei tunnu enää kovin mahdolliselta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti